Linkuri accesibilitate

R. Moldova și România susțin că momentan nu sînt afectate de întreruperea livrărilor de gaze ruse către Ucraina


La o stație de tranzit a gazelor Ujgorod în regiunea transcarpatică a Ucrainei

Viceministrul moldovean Tudor Copaci și premierul României, Victor Ponta, dau asigurări oficiale.La Chișinău, viceministrul economiei Tudor Copaci a afirmat că Republica Moldova nu este momentan afectată de întreruperea livrărilor de gaze ruseşti către Ucraina. „Noi preluăm gazele din conducta de tranzit spre UE şi nu avem deocamdată nici un impediment”, a declarat Tudor Copaci, Europei Libere.

Anterior, autorităţile moldovene au dat asigurări că au înţelegeri cu partea ucraineană, care s-ar fi angajat ca în cazul unei sistări a livărilor ruseşti, să livreze din propriile rezerve sau din surse alternative (neprecizate).

În discuţia cu Europa Liberă, Tudor Copaci s-a ferit să comenteze subiectul. „Sunt negocieri care ţin de activitate comercială şi nu este momentul să discutăm aşa subiecte. Dacă va fi cazul, vom reveni cu comentarii”, a explicat viceministrul economiei Tudor Copaci.

La București, la reuniunea conducerii Partidului Social Democrat de azi dimineață, premierul României, Victor Ponta, s-a referit și el la criza în curs și a dat asigurări a dat asigurări, citat de presa online, că pentru România sistarea livrării de gaze pentru Ucraina nu va fi o problemă, deoarece există rezerve stocate, suficiente pentru cel puțin șase luni.
XS
SM
MD
LG