Linkuri accesibilitate

Continuă disputa ruso-ucraineană legată de prețul la gazele pe care Rusia le livrează Ucrainei


Rusia cere 385$ pe mia de metri cubi, Ucraina nu vrea să dea mai mult de 326$.Autorităţile ucrainiene spun că duminică vor fi reluate negocierile în format trilateral - Rusia, Ucraina și Uniunea Europeană - pentru soluționarea crizei energetice între Moscova si Kiev.

Anterior, purtătorul de cuvânt al companiei rusești Gazprom, Serghei Kuprianov, anunțase că negocierile de la Kiev au esuat duminică dimineață, fără să se stabilească o eventuală dată pentru o nouă rundă de discuții.

Moscova a ameninţat că luni 16 iunie ca va suspenda furnizarea de gaze Ucrainei, dacă autoritățile ucrainene nu plătesc o datorie de 1,95 de miliarde de dolari.

Dacă Rusia oprește livrarea de gaze către Ucraina, furnizarea de gaze rusești spre Uniunea Europeană va fi grav perturbată.

La negocierile care au avut loc duminică dimineață la Kiev a participat și comisarul european pentru energie Gunther Oettinger.

Rusia cere un pret de 385 de dolari pe mia de metri cubi, dar Kievul nu este dispus să plătească mai mult de 326 de dolari pe mia de metri cubi, susținînd că acesta ar fi prețul real al pieței.

XS
SM
MD
LG