Linkuri accesibilitate

Zi de doliu național în Ucraina după doborîrea unui avion militar ucrainean în apropiere de Lugansk


Rebeli pro-ruși adună muniție dintre rămășițele avionului ucrainean doborît înapropiere de Lugansk, 14 iunie 2014Ukraine - Pro-Russian separatists gather ammunition at the site of the crash of the Il-76 Ukrainian army transport plane in Luhansk, June 14, 2014.

Comunitatea internațională a condamnat ferm atacul de sâmbătă dimineață, soldat cu 49 de morți.Preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko a declarat de doliu naţional duminică in memoria celor 49 de ucrainieni uciși sâmbătă după ce separatițtii pro-rusi au doborît un avion militar ucrainean de transportîn apropiere de Lugansk.
Secretraul general al ONU Ban Ki Moon şi Statele Unite au condamnat atacul și şi-au exprimat din nou sprijinul pentru guvernul preşedintelui Poroşenko.
Națiunile Unite și Washingtonul resping afirmațiile Moscovei că nu Rusia îi înarmeaza pe rebeli.

Alianta Nord Atlantica a dat publicitatii sâmbătă imagini care arata deplasarea tancurilor rusesti in apropiere de granita cu Ucraina.
Presedintele Frantei Francois Hollande si cancelarul Germaniei Angela Merkel au avut sâmbătă convorbiri telefonice cu presedintele Rusiei Vladimir Putin în care și-au exprimat ingrijorarea față de escaladarea violențelor în estul Ucrainei.
Preşedintele Poroşenko i-a cerut presedintelui Franţei ca Uniunea Europeana sa impuna sancţiuni mai aspre impotriva Rusiei şi a cerut o anchetă amanunţita asupra atacului de sâmbătă.
Tot sâmbătă seara protestatari ucraineni au aruncat cu pietre si oua in sediul ambasadei Rusiei de la Kiev şi au rasturnat masinile ambasadei, doborind si steagul de pe cladire. Rusia a acuzat poliția ca nu a intervenit.

XS
SM
MD
LG