Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Adevărul.pro din Anenii Noi


Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated
Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated

Invitatul rubricii este Octavian Zelinski, redactor-şef la portalul Adevărul.pro din Anenii Noi.

Printre ştirile interesante de pe portalul local Adevărul.pro din Anenii Noi aş menţiona pentru săptămâna aceasta faptul că în raion a demarat o campanie de instalare a camerelor de luat vederi, de supraveghere a traficului rutier. În satul Todireşti sunt montate camerele, urmează comuna Chetrosu, comuna Ţânţăreni, e vorba de un parteneriat public-privat.

Aş mai adăuga aici o ştire cu efect pozitiv din raion – distribuirea corectă şi echitabilă a banilor din fondul rutier pentru reparaţia drumurilor comunale. Sunt mai multe localităţi în raion în care din banii fondului rutier sunt reparate drumurile locale. În comuna Chetrosu, ei au circa 700 de mii de lei alocaţi pentru reparaţia a circa 4 km de drumuri comunale. Ştirea respectivă poate fi vizualizată de asemenea pe portalul adevărul.pro. Locuitorii sunt mulţumiţi, este o formă de drum în variantă albă, nu sunt drumuri asfaltate, însă oricum este o realizare pentru satele noastre.

De asemenea, o ştire interesantă pe care o recomand celor interesaţi de aspecte educaţionale, de aspectele învăţământului. Şcoala de meserii nr.8 din satul Todireşti, raionul Anenii Noi a împlinit recent 110 ani şi este una dintre cele mai vechi şcoli din republică, fiind înfiinţată încă în 1904. Am avut o discuţie foarte interesantă cu elevii şcoli, apropo, sunt circa 100 de elevi în şcoala de meserii. Sunt predate meserii, zic eu utile pentru economia noastră: cusător, lăcătuş auto, tractorist. Un profesor de acolo spunea că tractoristul hrăneşte toată ţara. Deci, vă recomand cu insistenţă să vedeţi şi această ştire despre şcoala din Todireşti la 110 ani.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG