Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Spros i Predlojenie”


Invitatul rubricii este Ruslan Mihalevschi, redactorul-șef adjunct al ziarului independent din Bălți, „Cerere și ofertă”.



Principalul articol care a apărut în ziarul Spros i Predlojenie este dedicat unui conflict sau unei probleme care nu se decide deja de șase ani. Este vorba despre nişte clădiri în Municipiul Bălţi care sunt legate de activitatea şcolilor profesionale şi se distrug acum la moment. Nici statul, guvernul nu hotărăşte problema, şi nici municipiul nu este de acord. Situaţia este aşa că toate trei clădiri se distrug şi nu există voinţă politică pentru a rezolva problema dată. Iată exemplul unei probleme care nu poate fi decisă din cauza unor deficienţe între autorităţile locale şi cele centrale.

Alte două materiale din ziar îl vizează pe Episcopul de Bălţi, Marchel. Judecătoria municipală a hotărât ca Episcopul Marchel să achite despăgubiri morale comunităţii homosexualilor din Moldova. El a declarat că 92% din homosexualii din Moldova sunt infectaţi sau suferă din cauza HIV SIDA şi că homosexualii nu trebuie să fie admişi la lucru şi aşa mai departe. Acum a fost luată decizia că Episcopul Marchel trebuie să iasă cu scuze publice şi să achite nişte despăgubiri morale.

O altă istorie legată de această persoane bisericească este despre acea întâlnire în taină din Municipiul Bălţi, despre care a scris presa, am apărut şi nişte fotografii. Un material scurt la acest subiect am publicat şi noi.
  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG