Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Gazeta Basarabiei”


Invitatul serii este Dorin Duşciac, editorialist la ziarul migranţilor moldoveni „Gazeta Basarabiei”.




„Ediția din 1 – 15 iunie 2014 a Ziarului migranților moldoveni Gazeta Basarabiei conține o serie de materiale interesante în contextul ultimelor evoluții înregistrate de Republica Moldova în apropierea sa de Uniunea Europeană. Astfel, pe pagina 3 a ziarului cititorii noștri vor găsi un amplu material întitulat “Întrebări frecvente despre eliminarea regimului de vize cu Statele Membre ale spaţiului Schengen pentru cetăţenii Republicii Moldova”. Paisprezece întrebări și răspunsuri formulate în acest articol reflectă o serie de situații-tip în care se pot afla concetățenii noștri beneficiari ai recentei liberalizări a circulației în Uniunea Europeană.

Articolul editorial al subsemnatului se întituleaza “Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana: beneficiile de ordin economic”. Eliminarea barierelor existente din calea businessului mic şi mijlociu, eficientizarea activităţii companiilor din ţara noastră, ajustarea legislaţiei privind siguranţa şi ocrotirea sănătăţii la locul de muncă, facilitarea comertului cu Uniunea Europeană prin simplificarea procedurilor vamale – iată doar cîteva dintre consecinţele directe ale aplicării Acordului de Asociere. In aceeaşi ordine de idei - armonizarea politicilor şi a legislaţiei agricole cu respectivele politici şi prevederi normative din Uniunea Europeană, va conduce la ridicarea calităţii produselor noastre agricole la standardele europene şi, prin consecinţă, la creşterea exporturilor către UE.

Participă – Inovează – Ascultă – Decide – Transformă! Acesta este îndemnul organizatorilor Conferinţei Deschise “Republica Moldova 2020. Contribuţia diasporei la dezvoltarea ţării de origine”, care se va desfăşura în perioada 26 – 27 august 2014 la Chişinău. Conferinţa Deschisă este o platformă prin care ideile si bunele practici vor fi transmise din Diasporă către Republica Moldova. Pentru a participa cu o contribuţie la Conferinţă, un scurt rezumat urmează a fi expediat pînă pe data de 15 iunie.”
XS
SM
MD
LG