Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.
Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, este așteptat în seara acestei zile la Chișinău. Vizita va continua și mâine, când oficialul european va lua parte la o conferință a investitorilor în Moldova și Georgia și se va întâlni cu oficiali moldoveni, inclusiv premierul Iurie Leancă. Vineri, conferința se va muta la Tbilisi.

Astăzi, are loc și o conferință economică numită „Vienna Economic Talks Chișinău 2014” organizată de un forum cu sediul în capitala austriacă și Ministerul moldovean al Economiei, în cadrul
săptămânii „Moldova Business Week”. La discuții vor lua parte între alții vicepremierul moldovean, Valeriu Lazăr și fostul vice-cancelar austriac, Erhard Busek.

Tot la Chișinău, se desfășoară Adunarea Generală a Rectorilor, pe care o va găzdui în după amiaza zilei Universitatea Tehnică din Moldova.

La Bruxelles, sunt așteptate noi convorbiri între oficiali ucraineni, ruși și europeni pentru rezolvarea disputei privind datoriile și prețul gazelor.

Premierul sârb, Aleksandar Vucic călătorește la Berlin, unde se va întâlni cu Angela Merkel, cancelara Germaniei.

Șefa politicii externe și de securitate a Uniunii Europene, Catherine Ashton co-prezidează o reuniune de două zile a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană și Liga Arabă, care se încheie astăzi la Atena.
XS
SM
MD
LG