Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Economist”




„În numărul de miercuri al săptămânalului Economist, v-am pregătit un material ce prezintă o privire de ansamblu asupra situaţiei din industria autohtonă a confecţiilor, ce pare să-şi revină cu greu din criză.

Industria moldovenească de textile se află de ani buni la limita supravieţuirii, sistemul de lohn fiind colacul de salvarea care le mai permite întreprinderilor din branşă să se menţină pe linia de plutire. În ultimul timp autorităţile, cu suportul partenerilor de dezvoltare, încearcă să le dea o mână de ajutor pentru activizarea consumului pe piaţa autohtonă. Le reuşeşte? Şi cum se reflectă acest lucru în rapoartele financiare ale celor mai importanţi jucători de pe piaţa confecţiilor.

Himera preţului corect al unui imobil este titlul unui material pe care îl găsiţi la rubrica imobiliare numai în ediţia de mâine a ziarului nostru.
Pe piaţa autohtonă „preţul corect” de vânzare a unui imobil este un adevărat labirint cu numeroase soluţii, mai mult sau mai puţin reuşite. Lucru cert e că o mare parte din vânzători se orientează după „zvonistică” şi soluţii ieftine sau gratuite de vânzare a imobilului. Doar o mică parte din vânzători apelează la experţii imobiliari care să le ofere un răspuns realist, pentru cererea care există pe piaţă.

Tot în numărul de mâine puteţi afla despre ultimele modificări operate de guvernanţi la legea achiziţiilor publice ce are drept scop armonizarea cadrului legislativ naţional în domeniul achiziţiilor publice. Deşi se vrea o iniţiativă bună şi răspunde angajamentelor asumate de ţara noastră faţă de Uniunea Europeană, experţii spun că ceasta nu corespunde tuturor normelor şi rigorilor legislaţiei naţionale şi riscă să creeze noi practici de corupere.”
XS
SM
MD
LG