Linkuri accesibilitate

Invitatul nostru de astăzi este Ion Vulpe.

„Venim cu câteva reportaje din poligoanele Armatei Naţionale, acolo unde în ultimul timp militarii pe contract, dar şi cei în termen aplică frecvent cunoştinţele teoretice în practică. Aş menţiona reportajul cu titlul – „ Când primul cartuş părăseşte ţeava armei”. Este vorba despre batalionul 21 al Armatei Naţionale, acolo unde la poligonul Bulboaca au mers ostaşii în termen, militarii care nu sunt profesionişti şi au văzut pentru prima dată pregătirea şi armele, şi au efectuat trageri de luptă. Este un reportaj cu emoţiile ostaşilor, cu emoţii de la prima împuşcătură până la verificarea armelor, ulterior.

De la Bălţi venim cu un reportaj cu titlul „Trageri cu răsunet tactic la Bălţi”, acolo unde de astă dată militarii în termen, dar şi cei pe contract au avut un exerciţiu tactic cu executarea tragerilor de luptă.

Dacă e să vorbim despre profesionalizarea armatei, aş menţiona articolul cu titlul „Sergenţi mai buni, armată mai profesionistă”. De astă dată vorbim despre şcoala de sergenţi şi subofiţeri din Cahul care pune accent anume pe pregătirea sergenţilor şi plutonierilor , cei care conform spuselor ministrului apărării trebuie să fie temelia armatei naţionale.

„Onor pentru pacificatorii ONU” este titlul unui foto reportaj care este dedicat zilelor pacificatorilor ONU şi în care vorbim despre faptul că circa 90 de ofiţeri ai Armatei Naţionale au participat deja în calitate de observatori militari în misiuni sub egida ONU, în ţări precum Liberia, Sudan, Coasta de Fildeş, Georgia, Kosovo. Menţionăm că în anul 2014 Armata Naţională continuă participarea cu 12 observatori militari în misiunile ONU din Liberia, Coasta de Fildeş şi Sudanul de Sud.”

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG