Linkuri accesibilitate

În avantpremieră cu redactorul-șef Victor Cobăsnean al săptămînalului din Soroca.Materialul cheie al numărului de mâine este declarația primarului orașului Soroca, Elena Botnarenco, cu privire la greva foamei, dacă premierul Iurie Leancă nu se va întâlni cu domnia sa și cu consilierii orășănești. Această decizie mai neobișnuită primarul a luat-o după ce deputatul Alexandru Cimbriciuc a declarat în ședința în plen a Parlamentului că edilul de Soroca a refuzat banii românești alocați pentru reparația grădinițelor de copii din orașul de pe malul Nistrului. Doamna primar de Soroca, Elena Botnarenco spune că nu a primit nici un ban în ultima vreme pentru reparația drumurilor, iar Iurie Leancă ar fi refuzat de mai multe ori să se întâlnească cu domnia sa.

Contactat de noi, deputatul Cimbriciuc respinge acuzațiile conform cărora localitățile în care primarii sunt comuniști nu au primit bani din bugetul național.

Un alt material care va stârni cu siguranță interesul cititorilor noștri este un reportaj de la construcția tronsonului de drum Sărătenii-Vechi - Soroca, construit pe bani americani. Or, dacă porțiunea de drum de la Sărătenii-Vechi până la Ghindești este aproape de finalizare, drumul de la Ghindești spre Soroca nu va fi dat în exploatare în termenii prevăzuți de contract.

Cauza ar fi în opinia specialiștilor condițiile climaterice mai precare și relieful mai accidentat spre Soroca. Pe de altă parte, populația de prin părțile locului se comportă necivilizat, numai în ultima vreme au fost furate de pe marginea drumului peste 500 de semne rutiere în sumă de circa 10 mii de dolari.
XS
SM
MD
LG