Linkuri accesibilitate

Invitata rubricii este Elena Stegari, redactor la ziarul „Evenimentul Zilei” ediţia de Moldova.„Citiţi în numărul de mâine al ziarului „Evenimentul Zilei” articolul „Viaţa de dincolo de gratii”. „Acasă” la deţinuţii condamnaţi la detenţie pe viaţă, un material scris de Ileana Rusu.

„Sunt 98 la număr. Mai tineri, mai adunaţi de spate, unii veseli, alţii agitaţi. Îşi feresc privirea, îşi ascund gesturile – astfel îşi începe autoarea materialul. Revăd scenele odioase în care au fost implicaţi. Numără orele, zilele, lunile, anii. Şi aşteaptă. Dincolo de gratii, în penitenciarul nr.17 din Rezina. Aşteaptă să vină acel moment al iertării. Speranţe au doar puţini, cei care mai cred că, după ani şi ani de detenţie, dosarele vor fi reexaminate şi pedeapsa modificată”, scrie în articolul pe care îl puteţi citi mâine în pagina 6 a ziarului.

Noi detalii în cazul atacului armat produs la sfârşitul săptămânii trecute la Metro. Oamenii legii au reţinut bărbatul de la care hoţii au cumpărat maşina din care s-a tras în timpul jafului. Acesta este suspectat că ar fi complice al atacatorilor. Poliţia a depistat că maşina ar fi fost cumpărată de la acesta, trei luni în urmă, de către doi bărbaţi care vorbeau în limba rusă, fără întocmirea actelor necesare. Citiţi mâine un material la această temă în pagina 2.

„Păcăleală de la cerşetori” este titlul unui alt material din pagina 5.

„De ce dorm copiii în braţe la cerşetoare?”, este un articol realizat de Olga Tâganescu.

„Imaginea oraşului Chişinău devine tot mai deplorabilă. Gunoi la fiecare pas, cerşetori la fiecare colţ de stradă, boschetari care dorm pe bănci. Aceasta este imaginea unui oraş care vrea să se considere european. Am văzut mai multe discuţii pe internet referitor la cerşetoare, mai ales la copiii din braţele lor, care permanent dorm, şi am decis să facem şi noi o mică investigaţie în acest sens”, explică autoarea.”

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG