Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Economist”


Invitata serii este Natalia Ciuvaga, de la săptămânalul „Economist”.




„În ediţia de miercuri a săptămânalului Economist, redactorul-şef Ion Chişlea scrie despre una din problemele cronice cu care se confruntă producătorii locali şi anume accesul limitat al produselor moldoveneşti în supermarketuri.

Deşi ne ambiţionăm să cucerim pieţele europene, piaţa autohtonă a produselor agroalimentare, cel puţin cea civilizată, rămâne a fi dominată fără drept de apel de mărfurile de import. Şi, cu toate că autorităţile anunţă sistematic despre necesitatea redresării situaţiei, carul încă nu s-a urnit din loc. O soluţie viabilă şi pe care insistă oamenii de afaceri este să li se aloce cel puţin 30% din spaţiile magazinelor alimentare pentru produsele autohtone.

În numărul de mâine al ziarului nostru veţi găsi mai multe detalii despre proiectul investiţional al italienilor de la Ferpont care în mai puţin de jumătate de an de când au devenit rezidenţi ai Zonei Economice Libere Bălţi au pus pe roate o fabrică de fasonare a metalului pentru construcţia de locuinţe, a cărei producţie se arată a fi una revoluţionară pentru constructorii moldoveni deoarece le-ar înlocui un proces de producere vechi de peste 30 de ani.

Săptămânalul Economist publică în numărul de miercuri şi un reportaj despre parteneriatul Public-Privat care prevede că 25 de şcoli şi grădiniţe din raionul Leova vor trece din toamnă la încălzirea pe biomasă. Soluţia găsită de autorităţi pare să fie câştigătoare pentru toată lumea, pe de o parte instituţiile publice vor plăti mai puţin pentru încălzire în sezonul rece, iar de cealaltă parte producătorii autohtoni de brichete îşi au asigurată piaţa de desfacere.”
XS
SM
MD
LG