Linkuri accesibilitate

NATO ar putea deschide o reprezentanță permanentă în Moldova


NATO ar putea deschide, la solicitarea autorităţilor de la Chişinău, o reprezentanță permanentă în Republica Moldova, de genul celor care exista în Georgia şi Ucraina, sau să-şi trimită cel puţin un ambasador în Moldova, după exemplul UE.

Anunţul a fost făcut la sediul NATO de la Bruxelles de către Ambasadorul Republicii Moldova la NATO, Mihai Gribincea. În timpul unei discuţii cu jurnaliştii moldoveni pe marginea unei reuniuni a miniștrilor apărării din ţările NATO care va începe mâine (marţi, 3 iunie), diplomatul moldovean a mai spus că o astfel de decizie se examinează în contextul interesului Moldovei şi al Alianţei de a-şi intensifica cooperarea.

Răspunzând întrebării corespondentului Europei Libere de la Chişinău, Mihai Gribincea a calificat drept „irealiste” orice discuţii despre o eventuală aderare a Republicii Moldova la NATO într-un moment în care susţinerea populară a acestei opţiuni este foarte joasă, Moldova continuă să fie un stat neutru şi are pe teritoriul său o armată străină.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG