Linkuri accesibilitate

Cancelarul german Angela Merkel a exclus ca Georgia să fie primită curând în NATO


Ambasadorul Statelor Unite la NATO, Douglas Lute, a lăudat progresele Georgiei și a promis că foarte curând țările NATO vor da un răspuns limpede cererii fostei republici sovietice a se alătura alianței.

Răspunzând întrebării corespondentului serviciului georgian al Europei Libere Koba Liklikadze la sediul NATO din Bruxelles, oficialul american a spus că decizia privind eventuala aderare a Georgiei va fi luată fie peste trei săptămâni la o reuniune a miniștrilor de externe din țările NATO, fie la summitul alianței din Țara Galilor, la începutul lunii septembrie. Vorbind despre relațiile alianței cu Ucraina, oficialul american a spus că acesta este „un caz diferit” de al Georgiei, pentru că ucrainenii nu-și doresc momentan aderarea la NATO.

Dar tot astăzi cancelarul german Angela Merkel a exclus ca Georgia să fie primită curând în Alianța Nord-Atlantică. Vorbind la Berlin în compania premierului georgian Irakli Garibașvili, Merkel a spus că chestiunea primirii Georgiei nu va fi pe agenda summitului din Țara Galilor, din septembrie.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG