Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chișinău au loc şedinţele comisiilor parlamentare.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, se va întâlni cu ambasadorul Bulgariei în Republica Moldova, Petar Vâlov.

Premierul Iurie Leancă va conduce şedinţa guvernului, iar în cursul după-amiezii se va deplasa la Berlin. Alături de şefii de guverne din Gergia şi Ucraina, Leancă este invitat la un dineu oferit de cancelara Angela Merkel.

Ieri seară, la Bruxelles, tot la un dineu, şefii de state şi guverne din Uniunea Europeană au discutat viitorul Europei după alegerile pentru Parlamentul European şi victoria semnificativă a unor partide extremiste în ţări cheie, cum ar fi Franţa şi Marea Britanie.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va ţine un discurs despre politica externă a administraţiei la Academia militară West Point, discurs în care - afirmă surse anonime de la Casa Albă - preşedintele va încerca să răspundă criticilor care susţin că nu este ferm în politica externă, de exemplu în criza din Ucraina.

La Geneva se deschide sesiunea anuală a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, la care discuţiile se vor concentra asupra problemei migraţiei și a locurilor de muncă, şi asupra strategiilor pentru combaterea lucrului la negru.

Armenia şi Azerbaidjanul marchează Ziua Independenţei.
XS
SM
MD
LG