Linkuri accesibilitate

„Sperăm că acești deputați din Parlamentul European ne vor vota aderarea la UE”


Duminică la alegeri la Chișinău
Duminică la alegeri la Chișinău

Cu microfonul Europei Libere printre alegătorii de la Chișinău.



Alegătorii din Republica Moldova, care deţin paşapoarte româneşti au făcut cozi pe parcursul zilei de ieri pentru a vota la alegerile europarlamentare. Tatiana Eţco, a stat de vorbă cu mai mulţi alegători de la care a insistat să afle ce aşteptări au de la noul Parlament European?

„Sperăm și credem că acești deputați din Parlamentul European ne vor vota aderarea la Uniunea Europeană”.

„Dacă Ștefan cel Mare a luptat pentru Moldova cu sabia în mână, noi acuma trebuie să luptăm cu iscălitura noastră și cu prezența la vot. Asta-I arma noastră cea mai puternică”.

„Vreau să cred că voturile noastre vor influența pozitiv la soluționarea întrebărilor, fiindcă noi înapoi nu putem să mergem, trebuie să mergem înainte. Dar viitorul cere de la noi responsabilitate și decizii corecte”.
Alegeri europarlamentare la Chişinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:07 0:00


„Pot să decid soarta Paramentului European și deputații să ajungă în fotolii și acești oameni, la urma lor, să facă ceva bine pentru țara noastră pentru că noi cunoaștem care este aportul europarlamentarilor români în procesul de integrare europeană”.

„Pentru bunăstarea țării noastre, pentru copiii noștri, nepoții noștri. Vrem un viitor mai bun”.

„Stau la vot ca să încetăm a geme trecutul istoric. Să facem o dreptate, în fel și chip, ca să nu ne manipuleze politicienii, să nu ne manipuleze fel de fel de oameni care care n-au nimic comun cu poporul acesta, cu neamul acesta, cu tradițiile noastre, cu obiceiurile noastre. Europa asta vrea de la noi, să ne trezim din prostie, din beție, din communism, din trecut, din toate astea. Europa asta își dorește și mulți oameni de la noi de aici tot asta își doresc, să se dezbaiere de trecut și de năluca asta”.

„Întotdeauna, noi, românii din Basarabia am fost învinovățiți de faptul că dorim să obținem pașapoarte doar ca să avem o circulație liberă în Europa, ceea ce nu este adevărat. Românii din Basarabia sunt extrem de responsabili fiindcă nicăieri în țară, am în vedere peste Prut, nu stă un alegător în rând patru ore pentru ca să-și dea votul, nici sub o formă, dar la noi asta totuși se întâmplă”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG