Linkuri accesibilitate

Critters Buggin'


US, Critters Buggin, Guest, album cover
US, Critters Buggin, Guest, album cover

Un sunet prin excelență underground, acolo unde libertatea de a experimenta și de a explora este totală


Critters Buggin' este un grup din Seattle, statul american Washington, alcătuit din Matt Chamberlain, (tobe), Skerik (saxofoane, claviaturi), Brad Hauser, (bass, saxofoane) și Mike Dillon (vibrafon și percuție).

Cronicarii muzicali descriu îndeobște ce cântă Critters Buggin drept o combinație de jazz, rock, funk și muzică electronică.

Rugați ei înșiși să spună ce fel de muzică fac, membrii trupei adaugă la cele de mai sus o descriere etnică, spunînd despre muzica lor că e africană.

O recenzie publicată în 2008 în ziarul „The Seattle Times” descrie ce cântă Critters Buggin' ca fiind unic, aventuros, neortodox, imprevizibil, mesmerizant, zgomotos, abraziv, disonant, și în cele din urmă... frumos.

Iar unul din oamenii care scriu recenzii pentru Amazon.com ne spune că muzica celor de la Critters Buggin' este probabil unul din cele mai bune - și relativ necunoscute - sunete care au apărut pe scena grounge din Seattle la începutul anilor 90.

Cronicarul adaugă un amănunt important, anume că acest grup a refuzat cu cu consecvență să devină comercial, a refuzat adică sute de oferte de colaborare la reclame și filme, rămânând întotdeauna fidel muzicii pe care o creează. Avem deci de-a face cu un sunet prin excelență underground, acolo unde libertatea de a experimenta și de a explora este totală.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG