Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Dorledor.info


Invitatul nostru de astăzi este Ilya Mariaș de la portalul online al comunității evreiești dorledor.info


„Site-ul evreiesc al din Republica Moldova, cu o actualizare zilnică a informaţiei publică mai multe materiale despre evenimentele organizate cu ocazia Zilei Independenţei Israelului. De curând a fost organizată selecţia tinerilor cântăreţi care cântă şi în ivrit pentru a participa la un concurs internaţional, iar câştigătoare a fost desemnată Afina Madaian.

Tot în această săptămână comunitatea evreiască a marcat o sărbătoare veche evreiască Lag Ba-Omer. În Israel aceasta este serbată cu mai mult fast, iar la noi sărbătoarea are mai mult o tentă exotică, tinerii participă la trageri cu arcul şi au aprins focuri. La această sărbătoare care are şi o consistenţă religioasă au participat circa 300 de membri ai comunităţii evreieşti.

Sărbătorim 70 de ani de la eliberarea Transnistriei de ocupaţia germano-româno fascistă şi publicăm un material despre cum în Europa şi la noi se tot încearcă o rescriere a istoriei, inclusiv despre holocaust şi se îndreptă săgeţile spre alte crime şi tragedii.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG