Linkuri accesibilitate

Stefan Füle: Acordul de Asociere la UE nu lezează cu nimic suveranitatea statelor care îl semnează


Comisarul european pentru extindere, Stefan Füle, a declarat că nu se așteaptă la acțiuni de destabilizare a situației în Republica Moldova și Georgia din partea Rusiei în ajunul semnării Acordurilor de Asociere cu UE. Măsurile unilaterale ale Moscovei pot duce la un singur efect – la izolarea Rusiei, a spus eurocomisarul la o întâlnire, avută la Bruxelles, cu jurnaliști din Republica Moldova și Georgia.

Stefan Füle a dat asigurări că Acordul de Asociere nu lezează cu nimic suveranitatea statelor care îl semnează. „Nu avem niciun motiv să ne îndoim de decizia partenerilor noștri – a guvernelor de la Chișinău și Tbilisi – de a semna Acordurile de Asociere cu UE și în acest context ne așteptăm că Rusia își va spune deschis îngrijorările pentru a le putea discuta împreună”, a declarat comisarul european.

Stefan Füle a ţinut să asigure că „Acordurile de Asociere pe care UE le semnează cu Republica Moldova și Georgia nu sunt în niciun fel împotriva Rusiei, și asta, pentru că nu dorim să apară noi linii de divizare în Europa, ci din contra, vrem să creăm un spațiu economic comun”, a declarat comisarul european pentru extindere.

„Așteptăm șefii de stat sau de guvern din țările Dvs. cu ocazia Consiliului European din iunie să vină și să-și pună semnătura pe Acordul de Asociere cu UE. Acest lucru va încununa munca depusă pe parcursul ultimilor câtorva ani - și știți că am accelerat acest proces la maxim, pentru a fi siguri că beneficiile concrete ale aplicării provizorii a Acordului de Asociere să devină evidente cât mai curând”, a mai spus eurocomisarul la întâlnirea de la Bruxelles cu jurnaliștii din Moldova și Georgia.
XS
SM
MD
LG