Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Emisarul special al președintelui elvețian în exercițiu al OSCE, ambasadorul Radojko Bogojević, vizitează astăzi Tiraspolul, unde are programată o întâlnire cu negociatoarea-șefă a separatiștilor transnistreni, Nina Ștanski. Deplasarea peste Nistru are loc în a doua zi a vizitei de trei zile pe care ambasadorul Bogojević o face în Republica Moldova.

Partidul Comuniștilor va aprinde astăzi lumânări în memoria moldovenilor căzuți în războiul din Afganistan.

La Chișinău are loc ședința Consiliului Republican al Sindicatului Educației și Științei (SEȘ), iar la eveniment participă prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Au loc dezbateri privind elucidarea situaţiei existente și a problemelor de pe piaţa zahărului din Republica Moldova. La evenimentul din capitală sunt prezenți invitați ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

La primăria Chișinăului are loc întâlnirea anuală cu copiii rămaşi fără ocrotire părintească, absolvenţi ai ciclului de învăţămînt mediu general – promoţia 2014.

La Berlin începe astăzi o conferință internațională pe teme de politică internațională cu participarea ministrului de externe al Ucraina, Andri Deșcița. Republica Moldova va fi reprezentată de ministrul de externe Natalia Gherman.

Vicepreședintele Stateor Unite începe o vizită în România și Cipru. La București el urmează să reafirme angajamentul Statelor Unite pentru securitatea României și a celorlalți aliați din NATO pe fondul crizei din Ucraina.

La Șanhai începe al patrulea summit de două zile al Conferinței de Interacțiuni și Sporirea Încrederii în Asia – la care Putin va ajunge după vizita în capitală și unde vor mai fi prezenți printre alții secretarul general ONU Ban Ki-moon și președintele iranian Hassan Rouhani.

La Chişinău şi la Iaşi se va desfăşura, deja al şaselea an, Festivalul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, organizat în Republica Moldova pe 20 şi 21 mai de către Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău (ICR) şi mai mulţi parteneri.
XS
SM
MD
LG