Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Secretarul-general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, își încheie vizita de două zile în România. Vizita lui Rasmussen va fi urmată de cea a vicepreședintelui american Joe Biden, așteptat la București la 20 mai, pentru a reafirma, între altele, angajamentul Statelor Unite față de apărarea colectivă din NATO.

La Kiev se află în vizită ministrul suedez de externe Carl Bildt care are întrevederi cu liderii ucraineni, reprezentanți ai societății civile și oamenilor de afaceri înainte de alegerile prezidențiale ucrainene de la 25 mai.

În capitala Serbiei, la Belgrad, școlile și alte instituții vor rămâne închise pentru a doua zi din cauza ploilor puternice.

La Viena se încheie o nouă rundă de negocieri de trei zile, la care experți din șase puteri ale lumii și din Iran au luat în discuție detaliile unui acord permanent privind programul nuclear iranian, care ar trebui încheiat până la 20 iulie, când expiră acordul temporar.

În India sunt așteptate rezultatele alegerilor generale, cele mai ample alegeri democratice din lume.

Caravana „Europa pentru Fiecare”, o campanie de informare în Republica Moldova susținută de Uniunea Europeană va instala un cort la Comrat și va organiza dezbateri cu studenții din autonomia găgăuză despre integrarea europeană și rezolvarea problemei transnistrene.

La Chișinău, continuă festivalul „Curcubeul peste Nistru”, astăzi cu o conferință despre respectarea drepturilor persoanelor LGBT și o expoziție de artă împotriva homofobiei și transfobiei, care va fi vernisată la Apartamentul Deschis, o instalație în aer liber din capitala moldoveană.

În Republica Moldova își continuă o vizită de trei zile prima doamnă a Poloniei, Anna Komorowska, la invitația omoloagei sale, Margareta Timofti.
XS
SM
MD
LG