Linkuri accesibilitate

Duane Butcher: „Reprezentând o ţară care a impus sancţiuni Rusiei, pot spune că este încurajator că sancţiunile au un impact”


Însărcinatul cu afaceri al ambasadei americane la Bucureşti, Duane Butcher, spune că interdicția de survol aplicată de România vicepremierului rus, Dmitri Rogozin săptămâna trecută arată că sancțiunile occidentale impuse Rusiei în criza ucraineană au impact. „Reprezentând o ţară care a impus sancţiuni Rusiei, pot spune că este încurajator că sancţiunile au un impact”, a declarat Butcher agenției Mediafax.
România i-a interzis lui Rogozin să survoleze teritoriul său la întoarcerea din regiunea transnistreană a Republicii Moldova cu un avion particular, după ce a serbat 9 mai alături de autoritățile separatiste de la Tiraspol. Rogozin a fost nevoit să revină la Moscova cu un zbor de linie, iar autoritățile moldovene au confiscat de la bordul avionului particular cutii cu presupuse semnături ale locuitorilor din regiunea transnistreană în sprijinul independenței, pe care oficialului rus intenționa să le ia în Rusia.
XS
SM
MD
LG