Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Chisinau soseşte astazi coordonatorul programelor Departamentului de stat american pentru informatie internationala Macon Phillips, dupa ce ieri preşedintele Consiliului European Herman van Rompuy a invitat Moldova sa semneze Acordul de Asociere si Liber Schimb cu Bruxelles-ul peste o luna si jumătate, la 27 iunie.

Preşedintele Uniunii Europene va fi astazi la Tbilisi unde, ca si in Moldova, va avea intrevederi cu autorităţile georgiene si va vorbi publicului.

La Berlin este anunţată astazi asa numita „masa rotundă” a politicienilor si grupurilor civile din Ucraina, in vederea căutarii unei solutii a prelungitei crize ucrainiene. O criză care ingrijoreaza intreaga regiune, dar si Uniunea Europeana si Statele Unite.

Azerbaijanul preia astazi presedintia Comitetului de Ministri al Consiliului Europei pentru șase luni, un moment criticat de activistii pentru drepturile omului din aceasta ţara si din unele capitale europene, ştiute fiind incercarile regimului de la Baku de a pune oprelişti în calea presei independente si a opozitiei.

Pe nota mai vesela, astazi se deschide la Cannes, Festivalul International al Filmului, care va dura pina la 25 mai…
Previous Next

XS
SM
MD
LG