Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Economist”


Invitata noastră de astăzi este Natalia Ciuvaga, de la ziarul „Economist”.



„Citeşte în ediţia de miercuri a ziarului ECOnomist: Integrarea europeană deschide uşile pentru investiţii în sectorul zootehnic moldovenesc. Deşi interesaţi de potenţialul agricol al ţării noastre, investitorii şi finanţatorii străini au avut mereu rezerve în ce priveşte pasul decisiv pentru a investi în sectorul agrar moldovenesc. Integrarea europeană pare să schimbe starea de spirit a acestora. Zilele trecute s-au produs două evenimente sugestive în acest sens. După ce miercurea trecută a fost parafat un acord prin care Polonia oferă un credit de 100 de milioane de euro agricultorilor moldoveni, în special celora din ramura zootehnică şi legumicolă, marţi, miniştrii agriculturii din Moldova şi Lituania au semnat un acord de colaborare care va permite preluarea de către fermierii moldoveni a tehnologiilor de ultimă oră aplicate în această ţară baltică, ce are unul din cele mai dezvoltate sectoare zootehnice din regiune.

Tot mâine, vă invităm să citiţi un material de analiză despre industria moldovenească a mobilei care abia se ţine pe linia de plutire. Deşi datele statistice spun că industria moldovenească a mobilei a cunoscut, anul trecut, o creştere de cinci la sută, rapoartele financiare ale celor mai importanţi jucători de pe această piaţă nu arată prea bine. Aproape toţi cei mai mari producători de mobilă din Republica Moldova au raportat în ultimii trei ani numai pierderi. De vină este consumul intern slab şi concurenţa neloială, spun managerii din domeniu.

După cum v-am obişnuit, în pagina 12 a ziarului nostru veţi găsi informaţii utile despre piaţa imobiliară. De data aceasta vorbim despre optimizarea spaţiului locativ. În 2014 situaţia de pe piaţa imobiliară din Republica Moldova rămâne una incertă, iar pe termen mediu nimic nu pare să aducă o schimbare spre bine. Totuşi, în acest context tranzacţiile care au ca scop optimizarea spaţiului locativ rămân a fi destul de frecvente. Aici poate fi vorba de proprietarii de imobile cu suprafaţă mică care doresc un apartament mai mare sau acei care posedă un apartament cu o suprafaţă mare dar care doresc să-l schimbe pe unul mai mic, precum şi cei care doresc să locuiască într-o altă zonă.

Aflaţi mai multe în numărul de miercuri al săptămânalului ECOnomist!”
XS
SM
MD
LG