Linkuri accesibilitate

Premierul Iurie Leancă pune în context declarațiile amenințătoare ale lui Dmitri Rogozin


Liderii moldoveni spun că vicepremierul rus, Dmitri Rogozin n-ar vorbi în numele statului rus când avertizează Republica Moldova cu „urmări serioase” pentru confiscarea unor semnături transnistrene în sprijinul independenței pe care încerca să le ducă la Moscova.
Vorbind Europei Libere în marginea festivităților de Ziua Internațională a Familiei la Chișinău, premierul Iurie Leancă a spus că dorește un dialog deschis cu liderii ruși pentru eliminarea divergențelor create de vizita de 9 mai a lui Rogozin la Tiraspol. „E timpul deja ca dl. Rogozin să înțeleagă că Republica Moldova trebuie să fie tratată cu respect [...]. Pe mine, la Moscova, m-au învățat un lucru elementar, că în numele statului vorbește președintele, primul ministru și ministrul de Externe”.
Controversatul demnitar rus, care este și emisar al Kremlinului pentru regiunea transnistreană, spune că a ajuns duminică la Moscova cu o cursă de linie, pentru că avionul său particular a fost întors din zbor la Chișinău, fiindu-i interzis survolul prin România și Ucraina. Autoritățile moldovene ar fi confiscat presupuse semnături pentru independență ale locuitorilor din stânga Nistrului.
XS
SM
MD
LG