Linkuri accesibilitate

Ziua Europei va fi marcată la Chișinău printr-un concert cu artiști de pe ambele maluri ale Nistrului


Se relatează că Ziua Europei va fi marcată la Chișinău printr-un concert la care vor participa artiști de pe ambele maluri ale Nistrului. Potrivit IPN concertul din seara zilei de 8 mai se va ține la Filarmonica Națională „Sergiu Lunchevici” din capitală, cu începere de la ora 18. Vor evolua soprana Tatiana Costiuc, flautistul Sergiu Morărescu din Tiraspol, tenorul Valerii Sonin din Râbniţa, naistul Bogdan Ţurcanu, violonistele Alexandrina Croitor şi Maria Postolachi. Alături de aceştia pe scenă vor evolua orchestra rezidentă a Filarmonicii Naţionale, dirijată de către saxofonistul Igor Znatokov din Ucraina.

Spectatorii vor mai avea ocazia să vadă dansatorii de la ansamblurile de dans „Fericire” din Chişinău şi „Alyans” din Bender. Pe scenă va mai urca muzicologul Irina Martâniuc, directorul proiectului.

Spectacolul muzical dedicat Zilei Europei face parte din seria de 10 concerte organizate, pe parcursul unui an pe ambele maluri ale Nistrului, de Centrul de Colaborare şi Parteneriat din Chişinău şi Palatul Republicii din Tiraspol, cu asistenţa Programului UE-PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG