Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Economist”




„Citeşte în ediţia de miercuri a ziarului ECOnomist: Salariul minim – măsură populistă cu efecte negative pentru mediul de afaceri. Dacă ştirea despre majorarea salariului minim garantat pe economie cu 250 de lei, începând cu 1 mai, a fost una îmbucurătoare pentru angajaţii moldoveni cu venituri mici, atunci pentru angajatorii cu afaceri la limita supravieţuirii vestea nu a picat tocmai bine, spun experţii, care întrevăd în această decizie o măsură populistă şi care urmăreşte majorarea încasărilor la buget.

În pagina 12-a săptămânalului nostru veţi afla ce alternative găsim în piaţa imobiliară dacă nu ne permitem creditele ipotecare? Au trecut vremurile când majoritatea firmelor de construcţii vindeau locuinţele până la darea lor în exploatare. În prezent, majoritatea dezvoltatorilor întâmpină dificultăţi privind vinderea spaţiilor chiar şi după darea lor exploatare şi asta pentru că cererea scade, pe când oferta crește constant. Pentru a-i determina pe clienţi să le cumpere spaţiile locative, numărul cărora este în continuă scădere, firme de construcţii sunt nevoite să ofere vacanțe considerabile în ce privește achitarea. Aceste soluţii sunt atractive mai ales pentru persoanele care nu vor sau nu pot contracta credite ipotecare, deoarece nu-și pot demonstra veniturile.

Tot în numărul de mâine, vă invităm să citiţi un material de opinie al economistului Ion Decuseară care vorbeşte despre problemele de constituire ale Uniunii Vamale Eurasiatice, care, în fond, nu se deosebesc prea mult de cele cu care s-au confruntat ţările europene la crearea spaţiului economic unic. Aflaţi mai multe în ediţia de miercuri a săptămânalului ECOnomist.”
XS
SM
MD
LG