Linkuri accesibilitate

Singurele teme de politică ale lui Dottore au rămas „Jos Regimul Băsescu” și lupta pentru aservirea Justiției (EvZ)


Ziua eliberării de sub jugul DNA e așteptată de toți corupții din România („22”).



„Dezastrul din Ucraina își are principala cauză în statul de drept șui și pipernicit. (...) În Crimeea, ca și în Ucraina de Est, ca și la Kiev, de altfel, își spun cuvîntul Oligarhii. Ca și România, Ucraina e feudalizată, împărțită între oligarhi, care dețin armată, poliție, presă și politicieni”, scrie Ion Cristoiu intr-un articol din „Evenimentul zilei”. Comentatorul se adreseaza de fapt „belicoșilor de la noi, doritori de sânge românesc vărsat de dragul ucrainenilor”: nu de razboi cu armele in mana e nevoie, ci de lupta impotriva coruptiei, adica „demantelarea feudelor PSD-iste de baroni locali, sprijinirea DNA, scoaterea presei de sub puterea banului mânjit, pentru că a fost obținut de moguli prin jefuirea țării”.

Ion Cristoiu pomeneste recenta vizita la Bucuresti a unui nou emisar al Departamentului de Stat al Statelor Unite, care a chemat la o intalnire mai multi lideri de partide politice. Mesajul transmis a fost tocmai acesta: întărirea statului de drept e o chestiune de interes național, doar ea poate garanta imunitatea României la diversiunile Rusiei.

De la intalnirea respectiva a lipsit un singur lider de partid: Victor Ponta, presedintele Partidului Social-Democrat, aflat la guvernare. Acelasi Ponta care s-a eschivat si de la intalnirea cu Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat american John Kerry.

Intr-un articol din „Evenimentul zilei”, Daniela Ratiu e de parere ca avem de-a face pur si simplu cu frica: „De când Ucraina pare a fi teatrul de război a ceea ce deja este cunoscut drept Noul Război rece, premierul României nu a pronunțat niciodată numele lui Putin, nu a făcut nicio referire la noua politică a Kremlinului, nu a acuzat și nici și-a spus punctul de vedere în legătura cu noul Putin.(...) Singurele teme de politică ale lui Dottore au rămas Jos Regimul Băsescu și lupta pentru aservirea Justiției și punerea cu botul pe labe a serviciilor întru ajutorarea baronilor, a mafiei politice”.

In saptamanalul „22”, Andreea Pora se ocupa de cea mai recenta si mai spectaculoasa arestare dispusa de Directia Nationala Anticoruptie: judecatorul Stan Mustața, care a fost ridicat chiar din sediul tribunalului, in dimineata zilei in care era programat verdictul in faimosul dosar ICA (Institutul de Cercetari Agricole), in care este acuzat de coruptie grava liderul conservatorilor, Dan Voiculescu. Jurnalista se arata oarecum surprinsa de reactia furibunda a lui Dan Voiculescu. In loc sa fie multumit ca s-a mai ales cu o amanare a verdictului care l-ar putea trimite la inchisoare, (pentru ca judecatorul Stan Mustata facea parte din completul de judecata) patronul Antenelor i-a cerut Procurorului general, nici mai mult nici mai putin, decat sa ancheteze DNA.

Este aproape un autodenunt, considera Andreea Pora care se intreaba pe ce se bazeaza totusi acesti magistrati care, dupa atatea arestari din randul lor, continua sa-si traficheze influenta pe bani grei, vanzand sentinte favorabile si eliberari din inchisoare. Raspunsul pare sa fie unul singur: se bazeaza pe Victor Ponta. Pe momentul cand acesta va ajunge in fotoliul de la Palatul Cotroceni, odata cu incheierea ultimului mandat al lui Traian Basescu. „Ziua eliberarii de sub jugul DNA, cum o numeste Pora, o asteapta toti coruptii din Romania”. Doar „Voiculescu e disperat si furios ca el nu va apuca acele vremuri”.

XS
SM
MD
LG