Linkuri accesibilitate

Serghei Lavrov a criticat sancţiunile impuse de Statele Unite si UE împotriva Rusiei


Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a criticat sancţiunile impuse de Statele Unite si Uniunea Europeana Rusiei, spunînd că sînt lipsite de bun simț. Aflat în vizită în Cuba, Lavrov afirmat că aceste sancțiuni sînt rezultatul politicii slabe a Occidentului şi ca nu vor ajuta la stabilizarea situatiei din Ucraina.
Uniunea Europeana si Statele Unite au impus sancţiuni mai ample unor persoane si companii din cercul presedintelui Vladimir Putin. Ieri, Uniunea Europeana a dat publicităţii numele a 15 oficiali ruşi implicați în acţiunile din Ucraina, ridicind la 48 numarul celor care au interdictie de intrare in spatiul comunitar si cărora li s-au blocat conturile in Uniunea Europeana. Pe lista celor șapte se afla seful Marelui Statul Major, Valeri Gherasimov, vicepremierul Dmitri Kozak şi şeful serviciilor secrete militare rusesti, Igor Sergun.
Extinderea sancţiunilor europene vine la o zi dupa ce Statele Unite au anunţat masuri similiare impotriva a șapte inalti demnitari rusi si a 17 companii cu legaturi cu persoanele din anturajul preşedintelui Vladimir Putin.
XS
SM
MD
LG