Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „ECOnomist”


Invitata serii este Natalia Ciuvaga, reporter la săptămânalul „ECOnomist”.

„Citeşte în numărul de miercuri al săptămânalului ECOnomist un material despre reforma sistemului de pensii – o necesitate stringentă amânată într-una de autorităţi. Gradul ridicat de îmbătrânire a populaţiei şi criza demografică care se acutizează de la un an la altul impun reformarea sistemului actual de pensii. Deşi startul acestui proces a fost dat încă în 1998, n-au fost făcute prea multe progrese. Dezbaterile pentru crearea unui sistem de pensii echitabil şi sustenabil au fost reluate anul trecut, iar autorităţile ne promit că până la sfârşitul lui 2014 vor identifica un model de funcţionare a viitorului sistem de asigurări.

Tot mâine, veţi afla de ce creditele ipotecare sunt la mare căutare. Din analiza tranzacţiilor cu bunurile imobile din ultimii doi ani poate fi observată o fluctuaţie nesemnificativă de aproximativ 1-2%. O creştere mai semnificativă o cunoaşte piaţa ipotecară. În ultimii anii, creditele ipotecare au sporit cu 10% şi au ajuns să deţină o cotă de aproape 33% din piaţa imobiliară autohtonă. Deşi unii experţi consideră că creşterea se datorează ofertelor tot mai avantajoase, creditele ipotecare oferite de băncile moldoveneşti rămân a fi scumpe.

În numărul de mâine, ECOnomist lansează o nouă rubrică în colaborare cu proiectul Nexus Moldova, referitor la migraţie şi unde cei plecaţi la muncă peste hotare, cei reveniţi în ţară sau cei care doar se pregătesc să plece în străinătate vor avea posibilitatea să afle răspunsul la cele mai multe întrebări legate de migraţie.

Aflaţi mai multe în ediţia de miercuri a săptămânalului ECOnomist.”

XS
SM
MD
LG