Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Prim-ministrul al Republicii Moldova, Iurie Leancă, și omologul sau de la Bucuresti, Victor Ponta, se vor întâlni în satul Sculeni, raionul Ungheni. Cei doi prim-miniștri vor ține câte un discurs în fața locuitorilor din Sculeni si vor discuta cu cetățenii Republicii Moldova, deţinători de paşapoarte biometrice, la punctul de trecere al frontierei moldo-române (Vama RO).

La ora 11:30, prim-miniștrii Iurie Leancă şi Victor Ponta vor susține o conferinţa de presă în partea romaneasca a vamei.

Miscarea populara anti-mafie din Moldova, mai sceptica, organizeaza o conferinţă de presă despre restanţele guvernării.

Seara in Piaţa Marii Adunari Nationale, la Chișinău, va avea loc un concert in aer liber organizat de guvern, pentru a sarbatori liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Eueopeana

Pe plan international, la Budapesta este planificata astazi o intilnire a şefilor diplomatiilor ţărilor de la Vişegrad – Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia - cu participarea omologii lor din țările Parteneriatului Estic, exceptînd Belarus-ul.

La Minsk este anunţata vizita preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, care, impreuna cu omologii săi din Kazahstan si Belarus, vor discuta despre Uniunea Vamala Euroasiatica. Se aşteapta ca la aceasta intilnire sa participe si presedintele Armeniei, care ar urma să semneze aderarea ţării sale la Uniunea Vamala. Dinspre Erevan se aud insa opinii ca semnarea aderarii ar putea sa nu aiba loc astazi la Minsk.

Sînt așteptate, pe de altă parte, reactii dinspre Moscova in legatura cu al treilea val de sancţiuni impuse de Washington autorităţilor ruse pentru politica pe care o urmează in Ucraina si pentru ca nu respecta intelegerea de la Geneva.

Naţiunile Unite serbează astazi Ziua Mondiala a Dansului.
Previous Next

XS
SM
MD
LG