Linkuri accesibilitate

În avantpremieră cu redactoarea-șefă a publicației, Raisa Lozinschi.Negoț cu cetățenia moldovenească”- așa își intitulează articolul Stelei Mihailovici, care scoate la iveală faptul că cetățenia Republicii Moldova este tot mai căutată de ucraineni și ruși, după ce Uniunea Europeană a anunțat că moldovenii vor putea circula fără vize în spațiul Schengen începând cu 28 aprilie.
Redactoarea șefă Raisa Lozinschi
Redactoarea șefă Raisa Lozinschi
Reporterul Ziarului Național a contactat mai multe persoane care își propun serviciile pe site-urile ucrainene și a aflat că un pașaport biometric moldovenesc ajunge să coste și 5 000 de euro pe piața neagră. Autoritățile R. Moldova confirmă că numărul de cereri pentru actele de identitate moldovenești este în creștere de la începutul anului curent.

Editorialistul Victor Ciobanu comentează datele Barometrului de Opinie Publică, remarcând faptul că primul rezultat surprinzător este scăderea popularității comuniștilor. Potrivit lui Ciobanu, surprinzătoare nu este căderea în sine, pentru că trendul era descendent și anterior, dar viteza acestui fenomen, iar cauzele principale ale acestei scăderi sunt poziția ezitantă a opoziției și mesajul ei difuz.

Ziarul Național a realizat, de asemenea, un top al mașinilor conduse de guvernanți. Concluzia este că majoritatea demnitarilor din Republica Moldova dețin în proprietate limuzine evaluate la peste jumătate de milion de lei și chiar peste un milion. Cea mai scumpă mașină o are Valeriu Chiveri, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Pentru că suntem în ajunul Paștelui Blajinilor, Ziarul Național publică un reportaj despre un cimitir în care nu merge nimeni să-i pomenească pe cei îngropați aici. E vorba de copilașii care suferă de boli incurabile, care sunt abandonați la naștere și se sting în primii ani de viață.”

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG