Linkuri accesibilitate

Ecstasy of St. Theresa


Prima trupă din fosta Cehoslovacie care a semnat imediat după 1989 un contract cu o casă de discuri din Occident.



Ecstasy of St. Theresa e o trupă din Cehia înființată de Jan Muchow în 1990. A fost prima trupă din fosta Cehoslovacie care a semnat imediat după 1989 un contract cu o casă de discuri din Occident (OK! Discs din Marea Britanie), și probabil chiar primul grup dintr-o fostă țară comunistă care a fost invitat în emisiunea sa de la BBC1 de legendarul căutător de comori muzicale John Peel, în 1992.

La început au cântat ceea ce presa muzicală din Regatul Unit a numit shoegaze (o referire la postura pe scenă a muzicienilor, care stau țepeni în concerte cu ochii ațintiți în jos la pantofi), un subgen muzical ce se trăgea din punk, și folosea sunetul zgomotos al ghitărilor distorsionate, așa-numitul guitar noise.



Mai apoi, odată cu cooptarea vocalistei Kateřina Winterová, muzica celor de la Ecstasy of St. Theresa a început să experimenteze, mai ales în electronica, trip hop, drum 'n' bass, glitch și pop.

Au cinci albume la activ, și o sumedenie de concerte în care au folosit elemente vizuale neobișnuite, între care amintesc aici rochia luminoasă de neon purtată de Kateřina Winterová la Nova scéna, Národní divadlo (teatrul național) din Praga, în 2010.

Piesa se numește „O.K. (Even If It Doesn't Sound Like)” și apare pe albumul „Watching Black”, lansat în 2006.

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG