Linkuri accesibilitate

Kievul anunţă că forțele de securitate au „eliberat” un oraș din estul țării


Ministerul de interne al Ucrainei a spus că forțele de securitate au „eliberat” un oraș din estul țării care fusese controlat de separatiștii pro-ruși. Ministerul a spus că operațiunea a avut loc la periferia orașului Sviatohirsk, că nimeni nu a fost rănit și că poliția patrulează acum străzile localității.

Nu este limpede câtă vreme a fost orașul controlat de rebeli. Sviatohirsk se află nu departe de Sloviansk, o localitate mai mare stăpânită de militanții pro-ruși. Anunțul eliberării orașului Sviatohirsk vine la o zi după ce președintele interimar de la Kiev, Olexandr Turcinov, a ordonat reluarea unei operațiuni „antiteroriste” împotriva rebelilor pro-ruși din estul Ucrainei.

Ministerul de externe al Rusiei a cerut astăzi Kievul să retragă trupele din sud-estul Ucrainei, spunând că guvernul ucrainean nesocotește înțelegerea de la Geneva de rezolvare a crizei.

Între timp, ministrul de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aflat în vizită la Chișinău, a avertizat că criza ucraineană devine tot mai greu de soluționat cu fiecare zi care trece.
XS
SM
MD
LG