Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Chișinău are loc ședința Parlamentului.

În cadrul ciclului de mic dejunuri tematice, Camera de Comerț și Industrie Franța Moldova organizează o întâlnire cu Dl. Vasile Bumacov, Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova.

De Ziua internaţională a monumentelor și a siturilor, marcată de UNESCO La 18 aprilie, are loc la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, Chișinău conferinţa „Rolul patrimoniului comemorativ al Republicii Moldova în construirea memoriei sociale şi colective” și inaugurată expoziţia „Patrimoniul comemorativ - forme ale perpetuării memoriei istorice.”

Statele Unite ar putea anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei ca pedeapsă pentru acțiunile militare rusești din Ucraina.

Parlamentari din țările CSI se reunesc astăzi la St. Petersburg, în Rusia, pentru a doua zi la rând.

În Algeria ar putea fi anunțate rezultatele alegerilor prezidențiale de ieri, la care șansele cele mai mari le-a avut președintele în exercițiu, Abdelaziz Bouteflika, aflat deja la putere de 15 ani.

La New York se deschide astăzi publicului o nouă ediție a Salonului Auto International, cu noutăți așteptate de la constructori ca Honda, BMW, Nissan, Hyundai și Mercedes.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG