Linkuri accesibilitate

Kievul confirmă că activişti pro-ruşi au capturat şase transportoare blindate la Kramatorsk


Vehicule blindate cu drapele ruseşti au fost observate în estul Ucrainei, după ce separatiștii au luat cu asalt sediul administraţiei regionale din Doneţk. Corespondenţii de pe teren ai Europei Libere au relatat că au văzut transportoare blindate, purtînd zeci de oameni înarmați în oraşul Kramatorsk şi în apropiere de Sloveansk.

Deşi a respins iniţial informaţiile, Ministerul ucrainean al Apărării a confirmat că activişti pro-ruşi au capturat şase transportoare blindate în Kramatorsk, cu care s-au deplasat apoi în Sloveansk, aflat la 15 kilometri depărate.

Între timp, la Doneţk, un purtător de cuvânt al Consiliului local a spus că cel puţin 20 de oameni înarmați controlează clădirea.

Separatiştii continuă să ocupe clădiri administrative în cel puţin opt oraşe din estul ţării.

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a acuzat Rusia că ar „exporta terorismul în Ucraina”. Iaţeniuk a spus că la negocierile de mâine de la Geneva va cere Rusiei să înceteze pretinsul sprijin pentru separatiști. Rusia a respins acuzaţiile şi a avertizat că aplicarea forţei împotriva protestatarilor în estul Ucrainei va periclita discuţiile de la Geneva.
XS
SM
MD
LG