Linkuri accesibilitate

Senatorul american John McCain este așteptat la Chișinău, tratative ruso-ucrainene programate la Geneva, conferința de presă anuală a lui Vladimir Putin

La Chișinău, este așteptat astăzi în vizită senatorul republican din Statele Unite, John McCain, fost candidat prezidențial. Aflat într-un turneu în țările baltice la începutul săptămânii, McCain s-a pronunțat pentru livrarea armamentului american pentru Ucraina ca să se poată apăra de invazia Rusească:

„Dacă nu facem așa, ar însemna să-l încurajăm pe Vladimir Putin și alți aventurieri, inclusiv să se îndrepte către Moldova și mai apoi să amenințe de asemenea statele baltice”.

La Geneva sînt programate convorbirile despre criza Ucrainei cu Rusia. Urmează să ia parte Rusia, Ucraina, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Părțile au priorități divergente. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov spunea miercuri că aceste convorbiri mai erau pe agendă.

Președintele rus, Vladimir Putin are plănuită pentru astăzi emisiunea televizată anuală în care răspunde în direct la întrebări pe care le-ar primi de la concetățeni. Presa rusă a relatat că Putin ar vrea să se axeze pe criza cu Ucraina și relația cu Occidentul.

Vicepremierul chinez, Wang Yang vizitează Rusia la invitația omologului său rus, Dmitri Rogozin.

Parlamentul de la Chișinău se întrunește într-o nouă ședință.

Mai are loc astăzi ședința Comisiei Naționale de Integritate, instituție care verifică declarațiile de avere ale demnitarilor.
XS
SM
MD
LG