Linkuri accesibilitate

Relatări de presă anunță prezența unor transportoare blindate cu steaguri ale Rusiei în regiunea Donețk


Vehicule blindate purtând drapelul Rusiei au fost văzute astăzi circulând în estul Ucrainei, prin regiunea Donețk. Vehiculele transportând bărbați în uniforme de camuflaj au traversat orașul Kramatorsk, îndreptându-se către Sloviansk, unde au oprit, potrivit agenției Reuters, în fața primăriei ocupate de separatiștii pro-ruși.
Între timp, insurgenții au luat cu asalt primăria din orașul Donețk. Separatiștii continuă să ocupe clădiri oficiale în alte opt orașe.
Marți, forțele de securitate ucrainene au lansat o operațiune „antiteroristă” în est, spunând că au recucerit o mică bază militară aeriană la Kramatorsk.
Președintele rus, Vladimir Putin a spus marți seara că Ucraina se află „în pragul unui război civil. Rusia a respins până acum acuzațiile ucrainene și occidentale că ar fi trimis ofițeri operativi pentru incitarea separatismului în estul preponderent rusofon al Ucrainei și pregătirea unei intervenții militare fățișe, așa cum a făcut în luna martie în peninsula Crimeea pe care a anexat-o.
XS
SM
MD
LG