Linkuri accesibilitate

Putin l-a îndemnat pe Obama să descurajeze folosirea forței de către guvernul Ucrainei


Kremlinul a anunţat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a îndemnat pe preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, să descurajeze folosirea forței de către guvernul Ucrainei împotriva protestatarilor din regiunile de est ale ţării.

Kremlinul a mai anunţat după o convorbire telefonică a celor doi lideri că Vladimir Putin a respins acuzaţiile privind implicarea serviciilor speciale ruse în organizarea protestelor ca fiind „speculații bazate pe informaţii false”.

Putin a spus că protestele sunt o reacție a populației faţă de nedoriţa puterii de la Kiev de a ţine cont de interesele populației ruseşti şi a vorbitorilor de limbă rusă din regiunile de sud-est.

În opinia preşedintelui Putin, forţele politice din Ucraina ar trebui să înceapă să elaboreze o nouă Constituţie care să conțină garanții pentru o viitoare structură federativă a ţării şi statutul de non-aliniere militară.

Casa Albă de la Washington a confirmat discuţia celor doi lideri, dar nu a oferit detalii despre conţinutul conversației.

Mai bine de zece clădiri guvernamentale şi sedii ale poliției continuă să fie ocupate de manifestanți pro-ruşi în mai multe orașe din estul Ucrainei. Kievul a acuzat Moscova de implicare în organizarea protestelor şi a dispus începerea unei ample operaţiuni antiteroriste cu implicarea forţelor armate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG