Linkuri accesibilitate

Poliţia de frontieră neagă că în ultimele zile s-ar fi înregistrat un flux sporit ai cetăţenilor ruşi în R. Moldova


Poliţia de frontieră neagă că în ultimele zile s-ar fi înregistrat un flux sporit ai cetăţenilor ruşi în Republica Moldova, aşa cum a anunțat jurnalistul Dmitrii Timciuk, membru al grupului ,,Rezistenţa Informaţională”. Presa ucraineană îl citează pe Timciuk cu declaraţia că ,,grupuri de persoane cu constituţie sportivă, îmbrăcate în civil sosesc în Moldova, după care se îndreaptă organizat spre Transnistria”.

Solicitată de Europa Liberă, şefa serviciului de presă al Poliţiei de Frontieră Daniela Mânzatu a declarat că în perioada7-13 aprilie, prin Aeroportul Internaţional Chişinău au trecut 3712 cetăţeni ruşi, dintre care 2125 bărbaţi şi 1587 de femei. Dintre aceştia, în ţară au rămas 215 persoane, între care sunt şi deţinători de cetăţeniei duble, care intră în Moldova în baza paşaportului rus.
Daniela Mânzatu a mai spus că în ajunul Sărbătorilor de Paşti se măreşte fluxul persoanelor care traversează frontiera de stat, în săptămâna 7-13 aprilie înregistrându-se circa 245 de mii de persoane care au traversat, cu 25 de mii de treceri mai multe decât în săptămâna trecută.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG