Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Vicepremierul pentru reintegrare Eurgen Carpov se va întâlni din nou cu negociatoarea transnistreană Nina Ştanski la misiunea OSCE de la Chișinău, pentru a lua în discuție accesul fermierilor de la Doroțcaia la terenurilor lor de peste șoseaua Dubăsari – Tiraspol.

Președintele Nicolae Timofti și prima doamnă încep o vizită de două zile în Polonia. Șeful statului se va întâlni între alții cu președintele polonez Bronislaw Komorowski și primul-ministru Donald Tusk.

La Luxembourg au loc reuniuni ale Consiliului de Afaceri Generale și Consiliului de Afaceri Externe ale Uniunii Europene. Cancelara Germaniei, Angela Merkel declara săptămâna trecută că se va discuta despre Ucraina, inclusiv despre livrările de gaze rusești.

Senatorul american John McCain, fost candidat republican la președinția Statelor Unite, se va afla în Estonia, la începutul unui turneu prin țările baltice, care va fi urmat de o vizită la Chișinău, la 17 aprilie. McCain a sugerat recent ca Statele Unite, ca răspuns la acțiunile Rusiei față de Ucraina, să-și mărească influența militară în estul Europei, inclusiv sprijinind primirea de noi membri din regiune în NATO.

Ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier se întâlnește la Beijing cu omologul său chinez, Wang Yi, și cu premierul Chinei, Li Keqiang.

La Paris, președintele francez François Hollande o va primi pe lidera opoziției din Myanmar, Aung San Suu Kyi.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG