Linkuri accesibilitate

Ciocniri între forțele de securitate ucrainene și separatiști pro-ruși la Sloviansk, Ucraina


Separatiști pro-ruși la periferia orașului ucrainean Sloviansk, 13 aprilie 2014.

Ministrul ucrainean de interne a anunțat că un polițist ucrainean a fost ucis și că există morți în tabăra activiștilor pro-ruși înarmați.Din Ucraina se relatează că separatiști pro-ruși înarmați ocupă mai departe sediile primăriei și comisariatului de poliției din orașul estic Sloviansk, în ciuda operațiunii începută duminică dimineața de forțele de securitate ucrainene și soldată aparent cu morți în ambele tabere.

Presa ucraineană mai relatează că separatiștii pro-ruși au ocupat duminică și primăria de la Mariupol, un alt oraș din regiunea Donețk, fără ca poliția să opună rezistență.

Rusia, care a concentrat trupe la graniță, a avertizat anterior Kievul să nu folosească forța împotriva activiștilor pro-ruși din regiunile sale estice.

Ambasadorul american la Kiev, Geoffrey Pyatt a scris duminică pe Twitter că „militanți din estul Ucrainei au fost dotați cu arme rusești și aceleași uniforme pe care le purtau forțele rusești care au invadat Crimeea”.

Ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov a scris pe Facebook că în timpul operațiunii antiteroriste de duminică de la Sloviansk a fost ucis un polițist ucrainean și cinci alții au fost răniți și că există ”un număr neidentificabil” de morți în tabăra activiștilor pro-ruși înarmați.

Sâmbătă, activiștii pro-ruși au mai ocupat secții de poliție în alte două localități ale regiunii Donețk. În orașul Donețk, activiștii ocupă de o săptămână clădirea administrației regionale. Iar astîăzi a fost luată cu asalt și ocupată primăria de la Mariupol.

Guvernul ucrainean acuză Rusia de agresiune prin orchestrarea atacurilor separatiste din est.
XS
SM
MD
LG