Linkuri accesibilitate

Miniştrii de externe din UE vor discuta din nou posibilitatea de a devansa semnarea Acordurilor de Asocierecu R. Moldova şi Georgia


Miniştrii de externe din Uniunea Europeană vor discuta din nou luni, la Luxemburg, posibilitatea de a devansa semnarea Acordurilor de Asociere şi Liber Schimb cu Republica Moldova şi Georgia, se spuneîntr-un proiect de plan de acţiune al Uniunii Europene, analizat la reuniunea ministerială de la Atena.

Totodată, se preconizează pentru Moldova ajutoare în valoare de 30 de milioane de euro pentru reformele cerute de aplicarea Acordului de Liber Schimb, bani ce ar urma să fie aprobaţi în această lună. Dacă Republica Moldova renegociază un acord cu Fondul Monetar International, se mai spune în proiectul planului de acţiune, Uniunea Europeană ar fi dispusă să acorde fonduri suplimentare pentru reforme la nivel macroeconomic. În acest moment, Georgia primeşte asemenea ajutoare în valoare de 46 de milioane de euro.

La nivel diplomatic, sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova şi Georgia se va exprima prin anunţatele vizite ale preşedintelui UE, Herman van Rompuy şi Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso în lunile mai şi iunie

Comisarul european pentru afaceri interne Cecilia Malmstrom va vizita Republica Moldova imediat după eliminarea vizelor pentru spaţiul Schengen în 28 aprilie.
XS
SM
MD
LG