Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, și ministrul Afacerilor Externe al Regatului Danemarcei, Martin Lidegaard, vor discuta astăzi despre integrarea europeană a Moldovei la ministerul de externe din capitală.

Tot astăzi la Chișinău se va afla și va discuta cu ministra moldoveană de externe colegul ei din Grecia, Evangelos Venizelos, a cărui țară deține președinția rotativă a UE.

Guvernul Republicii Moldova, în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Guvernul Danemarcei, organizează evenimentul de nivel înalt cu tema „Dezvoltarea Durabilă Verde în Republica Moldova”. La evenimentul din capitală participă prim-ministrul Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe al Danemarcei, Martin Lidegaard, şi reprezentantul coordonator al PNUD Moldova, Nicola Harrington-Buhay.

Ministerul Transporturilor va prezenta astăzi oficial elicopterul care va fi folosit în transporturi medicale de urgență.

La Viena va avea loc o nouă rundă de negocieri internationale în privința dosarului nuclear iranian. Iranul și puterile mondiale își propun să ajungă la un acord cuprinzător cel mai târziu în luna iulie.

Președintele Irlandei, Michael D. Higgins, va fi primit astăzi la Castelul Windsor de Regina Elizabeta a II-a în cadrul unei vizite istorice, prima făcută la Londra de un șef de stat irlandez. Vizita de patru zile a președintelui irlandez vine la trei ani după prima vizită în Irlanda a reginei britanice.

Altă vizită consacrată reconcilierii este a președintelui Croației, Ivo Iosipovici, la Mostar, în Bosnia-Herțegovina.

În lumea întreagă este astăzi Ziua Internațională a Romilor.

Jurnaliștii din Grecia țin astăzi un protest numit „blackout”, de 24 de ore, în semn de protest față de măsurile de austeritate. Tot astăzi în Grecia sunt plănuite și alte greve în sectoarele public și privat.

Astăzi se împlinește o lună de la dispariția avionului malaezian de pe ruta Kuala Lumpur-Beijing. În ultimele zile echipele de căutare au spus că au detectat ceea ce ar putea fi semnale de la cutiile negre ale aeronavei în sudul Oceanului Indian.
XS
SM
MD
LG