Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



Președintele Nicolae Timofti a convocat pentru astăzi Consiliul Suprem de Securitate. La ședință este pusă în dezbatere problematica securității regionale și situația Republicii Moldova în urma semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, prevăzută să aibă loc în luna iunie.

La sediul misiunii OSCE de la Bender, Tighina, are loc o întrevedere a reprezentanţilor politici în procesul de reglementare transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, la care participă şi experţii grupurilor de lucru din domeniul economiei.

În contextul Zilei Internaționale a Romilor, care se marchează în lume mâine, marți Biroul Relații Interetnice organizează astăzi la Soroca masa rotundă sub genericul „Situația femeilor rome din Republica Moldova, participarea femeilor rome în politică.”

Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu din capitală şi Organizația Moldova AID cu susţinerea Primei Doamne, Margareta Timofti, organizează deschiderea Sălii de literatură în limba engleză.

La Strasbourg va avea loc de astăzi până vineri sesiunea de primăvară a Adunării Parlamenare a Consiliului Europei, care ar putea prilejui dispute serioase provocate de anexarea Crimeei ucrainene de către Rusia.

Începând de astăzi, un raportor special ONU pentru minorități vizitează Ucraina mai ales, dar nu numai pentru a stabili cât de întemeiate sunt plângerile Moscovei privind discriminarea rusofonilor ucraineni.

La Kigali, în Africa, secretarul-general ONU și alți oficiali vor participa la ceremonii prilejuite de a 20-a aniversare a genocidului din Ruanda, soldat cu 800.000 de morți, aproape toți membri ai etniei Tutsi.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG