Linkuri accesibilitate

Cum a fost pedepsit nenea Serj de Apă-Canal (2)


„În ce ţări, pe care meridiane se mai întîmplă aşa ceva?...”
„În ce ţări, pe care meridiane se mai întîmplă aşa ceva?...”

El achită facturile şi nu înţelege de ce anume el trebuie să meargă din nou după apă la căminul din preajmă, din nou să toarne apă în WC dintr-o cratiţă...



Nenea Serj e un cunoscut de-al meu şi locuieşte în capitală, într-un bloc de pe strada Traian. Acum un an, în aprilie 2013, blocul lui nenea Serj a fost lăsat fără apă trei zile din cauza unor rău-platnici. Nenea Serj a fost foarte supărat atunci şi nu înţelegea de ce el, omul care plăteşte mereu facturile, e băgat în aceeaşi oală cu rău-platnicii.

În aprilie 2013, nenea Serj a avut trei zile pline de suferinţă. Începuse să aducă apă de la o fîntînă arteziană, o îndeletnicire destul de anevoioasă date fiind distanţa şi absenţa maşinii. Avea nevoie însă de multă apă: să spele vasele, să spele legumele, să facă mîncare, să se spele pe dinţi şi pe mîini, să toarne apă în WC. Într-o seară, se strecurase în lavaboul unui cămin din preajmă pentru a-şi umple un vas de material plastic de 6 litri. Iar pe coridorul căminului, fusese bălăcărit de un tip zdravăn. Atunci, în aprilie 2013, trei zile fără apă îl istoviseră şi-l înrăiseră pe nenea Serj.

Ei bine, istoria se repetă peste un an. Din nou Apă-Canal a lăsat blocul fără apă. E vorba de 25 de apartamente cu datorii dintr-un bloc care are 150 de apartamente. Din cauza acestor 25 de apartamente nenea Serj iarăşi nu are apă trei zile. Şi din nou el trece prin mari suferinţe. Nenea Serj presupune că Apă Canal vrea astfel să-l oblige să discute cu datornicii, dar omul păţit mi-a zis că nu va mişca un deget.

Nenea Serj e un luptător. El achită facturile şi nu înţelege de ce anume el trebuie să se ocupe de rău-platnici. Nenea Serj merge din nou după apă la căminul din preajmă, din nou toarnă apă în WC dintr-o cratiţă. Nenea Serj trebuie să învingă! Nenea Serj va învinge, in ciuda tuturor lipsurilor!

În ce ţări, pe care meridiane se mai întîmplă aşa ceva, stimaţi ascultători? Pesemne nicăieri. Numai în Republica Moldova din zilele noastre.
XS
SM
MD
LG