Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


La Chişinău sunt aşteptaţi ministrul de externe al Canadei, John Baird, şi şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, care va participa la cea de-a doua sesiune a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova – România pentru integrare europeană.

Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, susţine o conferinţă de presă cu tema „Raportul de Progres al Republicii Moldova în cadrul Politicii Europene de Vecinătate, 2013”.

La Bruxelles, după preşedintele american Barack Obama, soseşte preşedintele Chinei, Xi Jinping, pentru o vizită de trei zile. Este prima vizită a unui lider chinez la sediul Uniuni Europene, la capătul unui turneu care l-a dus deja la Paris, Berlin şi Londra.

Comisarul European pentru Extindere, Štefan Füle, prezintă în Comisia de Politică Externă a Parlamentului European pachetul de programe pentru 2014 din Strategia pentru Vecinătate, în care este inclusă şi Republica Moldova.

La Berlin, miniştrii de externe din Germania, Franţa şi Polonia participă la o întâlnire cu studenţii la care se va discuta daca Europa poate sau nu „să vorbească pe o voce”
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG