Linkuri accesibilitate

Victoria Nuland la Chişinău: SUA îşi reconfirmă sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea Moldovei


Adjuncta şefului diplomaţiei americane, Victoria Nuland, a declarat la Chişinău că acum relaţiile moldo-americane sunt mai strânse ca niciodată. Nuland a salutat decizia Moldovei de a se alătura țărilor care, prin rezoluția Adunării generale a ONU, au condamnat anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Înalta oficialitate americană a reafirmat sprijinul Washingtonului pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi a încurajat Chişinăul să-şi continue calea aleasă de integrare în Uniunea Europeană. Victoria Nuland a spus că se bucură că cetățenii moldoveni, inclusiv cei din regiunea transnistreană şi autonomia găgăuză, în curând vor punea beneficia de regimul liberalizat de vize al UE.

Victoria Nuland a anunţat că Statele Unite vor mări investiţiile în Moldova şi vor oferi un sprijin financiar suplimentar pentru securizarea frontierelor.

Asistenta secretarului de stat american, Victoria Nuland, a făcut declaraţiile într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu şefa diplomaţiei moldovene Natalia Gherman, după ce a purtat discuţii şi cu preşedintele Nicolae Timofti şi premierul Iurie Leancă. În timpul vizitei a fost însoţită de adjuncta asistentului ministrului apărării, Evelyn Farkas, şi de directorul pentru politici, planificare şi parteneriat din cadrul Comandamentului Forţelor Armate ale Statelor Unite din Europa, generalul-maior Randy Kee.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG