Linkuri accesibilitate

Moscova acuză Occidentul că ar încinge spiritele în jurul Transnistriei


Occidentul încinge spiritele în jurul Transnistriei şi trece totalmente sub tăcere blocada de facto impusă regiunii de către Chişinău şi Kiev, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Într-un interviu pentru televiziunea de stat, șeful diplomației ruse a acuzat UE şi SUA că ar incita spiritele prin declaraţii de felul celor că după anexarea Crimeii va urma Transnistria.
„Este o retorică provocatoare, revoltătoare. În realitate, ei încearcă la modul practic să creeze condiții insuportabile pentru Tiraspol, încălcând anumite libertăți privind circulația persoanelor şi activitatea economică externă. Este revoltător. Istoria nu i-a învățat nimic. Şi ei încearcă acum să creeze un fel de abces în relaţiile noastre”, a spus Serghei Lavrov.
Vineri, președintele rus Vladimir Putin l-a sunat pe președintele american Barak Obama pentru discuţii despre Ucraina. În discuţia de o oră, potrivit unui comunicat de presă de la Kremlin, preşedintele rus i-a atras atenţia lui Barack Obama asupra „tulburărilor extremiste care continuă în Ucraina”, precum şi asupra a ceea ce Putin a numit „blocada externă” a regiunii transnistrene a Republicii Moldova. „Rusia pledează pentru o reglementare echitabilă şi cuprinzătoare a problemei transnistrene, şi este interesată de activitatea eficientă a actualului format de negocieri 5+2”, a spus liderul de la Kremlin, citat de serviciul său de presă.
XS
SM
MD
LG