Linkuri accesibilitate

Președintele belarus Alexandr Lukaşenka s-a întâlnit cu președintele interimar al Ucrainei Olexandr Turcinov


Președintele belarus Alexandr Lukaşenka s-a întâlnit cu președintele interimar al Ucrainei Olexandr Turcinov. Întrevederea a avut loc la reşedinţa liderului belarus din regiunea Gomel, din apropierea graniţei ucrainene. Comunicatul de presă al preşedinţiei de la Minsk nu face precizări privind conţinutul discuţiilor. Agenţia de ştiri Belta îl citează pe liderul belarus cu declaraţia că discuţiile au fost constructive şi că cei doi au lămurit toate neînţelegerile care existau din cauza informaţiei insuficiente.
În ajun, Lukaşenka a declarat unui post de televiziune de la Kiev că este categoric împotriva federalizării Ucrainei şi că instabilitatea din ţara vecină pune în pericol întreaga regiune. Preşedintele interimar de la Kiev, Olexandr Turcinov, a spus înaintea discuţiilor că relaţiile dintre cele două ţări trebuie întărite, „aşa încât belaruşii şi ucrainenii să poată miza pe un ajutor şi sprijin reciproc”.
Anterior, Ucraina şi-a retras ambasadorul de la Minsk, în legătură cu declraţiile liderului belarus privind Crimeea. Belarus a fost printre cele 11 ţări care, alături de Rusia, au respins rezoluţia Adunării generale ONU, care condamnă anexarea peninsulei ucrainene de către Rusia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG